Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
* * * * *
20 ное 2018 11:02 | Тодор Брънзов от Новини

Състезание VIVA Математика на 2-и декември 2018 г.

Скъпи приятели,

на 2-и декември 2018 г., неделя, във VIVA Cognita ще се проведе поредното издание на състезанието "VIVA Математика с компютър".

VIVA математика с компютър е състезание по математика за ученици от 3. до 12. клас.

Състезанието се провежда онлайн, като всеки участник сам избира мястото и начина за влизане в Мрежата. В един и същ ден и час всеки участник в състезанието получава достъп за 60 минути до Работен лист, който съдържа 10 задачи за съответната група. Това е времето, в което участникът работи върху задачите и изпраща (по интернет) решенията до организаторите на състезанието. Задачите са с избираем или свободен отговор (число или дума), които участникът записва в зададен формат в определено за целта поле на Работния лист. При решаването на задачите всеки участник може да ползва помощни средства и източници на информация (компютър, интернет, софтуерни системи като GeoGebra, книги, и т.н.) - както е в реална ситуация при решаване на конкретен проблем от ежедневието. Голяма част от задачите са придружени от файл, който може да улесни изследването и решаването на поставената задача.

Внимание! За да участвате в състезанието е необходимо да имате създаден профил във VIVA Cognita. Можете да ползвате този профил във всички инициативи на платформата.

Участниците в състезанието ще бъдат разделени на 5 групи:

I група - учениците от 3. и 4. клас
II група - учениците от 5. и 6. клас
III група - учениците от 7. и 8. клас
IV група - учениците от 9. и 10. клас
V група - учениците от 11. и 12 клас

Състезанието ще се проведе на два етапа:

Първи етап: от 10:00 до 12:00 часа ще бъдат активни работните листове за I. и II. група. Състезателите от тези групи могат да започнат работа най-късно до 11:00 часа. След този час няма да се допускат нови участници, а започналите ще могат да довършат работата си в рамките на регламентираните 60 минути.

Втори етап: от 13:00 до 15:00 часа ще бъдат активни работните листове за III., IV. и V. група. Състезателите от тези групи могат да започнат работа най-късно до 14:00 часа. След този час няма да се допускат нови участници, а започналите ще могат да довършат работата си в рамките на регламентираните 60 минути.

Състезателите с най-висок резултат във всяка от състезателните групи получават награди, осигурени от нашите партньори от VIVACOM!


Вижте подробности и условията за класиране тук
  • 0


6 Коментари

Извинете знаете ли кога ще излезе класирането на втора група?

    • 0
Снимка
Яни Тодорова
02 дек 2018 16:42
То си пише, ама някой трябва да прочете. До седмица
    • 0
Благодаря за любезния отговор.
    • 2

А, кога ще публикувате отговорите на задачите?Благодаря!

    • 1
Снимка
Тодор Брънзов
06 дек 2018 11:27
Класирането е публикувано тук - http://vivacognita.org/_/viva-math
    • 0

Здравейте! И аз искам да знам кога ще публикувате отговорите?

    • 0
Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM