Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
- - - - -
28 яну 2016 15:04 | Viva Cognita от Новини

Владислав Харалампиев за пореден път е победител в първия кръг на CodeIT

На 28 януари тази година Институтът по математика и информатика при БАН беше домакин на официалното награждаване на победителите в първия кръг на популярното състезание по програмиране CodeIT – „Маратон“. Кръгът се провежда под патронажа на ИМИ и по традиция връчването на грамотите и наградите се извършва в Заседателната зала на Института.

На първо място се класира Владислав Харалампиев, за когото печеленето на първото място е вече традиция, той се класира първи за трети път. Втори и трети съответно станаха Иван Ганев и Добрик Георгиев. Победителите получиха грамоти и предметни награди от организаторите и домакините.

На събитието присъстваха Стефка Огнянова – представител на Мусала Софт, Алексей Христов, председател на Американска фондация за България, акад. Кендеров, председател на Съюза на математиците в България, акад. Юлиан Ревалски, директор на ИМИ, проф. Петър Бойваленков, зам.-директор на ИМИ, гости и приятели.

CodeIT е състезание по програмиране, което се провежда вече 15 години от Мусала Софт – водеща българска компания в сферата на софтуерните услуги, специализирана в аутсорсинг, изграждане на цялостни софтуерни решения и ИТ консултиране.

CodeIT е едно от най-старите състезания по програмиране у нас. Той се провежда всяка година в 6 задочни и един финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации и водещи образователни институции в България, сред които и ИМИ. До големия финал достигат 10-те най-добри състезатели през сезона, а финалният кръг и награждаването на участниците в конкурса се провежда под патронажа на Президента на Република България. Тази година финалният кръг ще се състои през месец юни.


  • 0


0 Коментари

Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM