Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
- - - - -
04 юни 2015 16:28 | ansam от Новини

Награждаване на медалистите от Австралийското математическо състезание

На 4 юни 2015 г. в Големия салон на Българската академия на науките бяха връчени медалите от Австралийското математическо състезание за 2014 година на участниците от България.
Тържественото събитие се състоя в рамките на отбелязването на 15-тата годишнина от създаването на Ученическия институт по математика и информатика (УчИМИ).

Медалите от Австралийското математическо състезание бяха връчени от Негово Превъзходителство Джон Грифин, посланик на Австралия за България, който отбеляза, че българските ученици са спечелили 63 награди за времето от 1992 г., откогато състезанието се провежда у нас. „С толкова талантливи българи бъдещето на България е многообещаващо“, отбеляза посланик Грифин. Историята на българското участие в Австралийското математическо състезание беше представена от доц. д‑р Ивайло Кортезов, координатор на АМС за България.

А ето и имената на медалистите от България:
Златина Милева, МГ Варна, сега 8 клас
Гергана Сотирова, МГ Варна, сега 9 клас
Деница Христова Маркова, СМГ, сега 11 клас

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение
Организатори на събитието са Институтът по математика и информатика към БАН, Съюзът на математиците в България, Фондация „Еврика“, Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ и Американската фондация за България.
  • 0


0 Коментари

Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM