Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
* * * * *
17 яну 2016 12:05 | Тодор Брънзов от Новини

Онлайн курс "Състезателна информатика за преподаватели"

Уважаеми колеги,

Институтът по математика и информатика при БАН, Съюзът на математиците в България и VIVACOM, в рамките на проекта VIVA Cognita, имат удоволствието да Ви поканят на безплатен онлайн курс по състезателна информатика за преподаватели.

Лектор и основен автор на курса е гл. ас. Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при Българската академия на науките, председател на Националната комисия по информатика към МОН и един от ръководителите на националния отбор за IOI.

На присъствалите на курса ще бъде издаден документ за участие в курс от ИМИ-БАН.


В резюме:

Целева група: Учители по информатика, които желаят да подготвят ученици от 5 клас за участие в олимпиади и състезания по информатика.
Ниво на преподаването: Преподаването е съобразено за обучаем, който има квалификацията на учител по информатика, но се предполага, че обучаемият има абсолютно начинаещо или никакво ниво като ръководител на школа или кръжок за подготовка на ученици по състезателна информатика.
Цел: Да разпространи и популяризира състезателната информатика. Да създаде нагласа у учителите по информатика да организират кръжоци и школи в страната, в които да преподават на учениците и да ги подготвят за участие в състезанията по информатика.
Метод: Лекционни занятия за програмиране и алгоритми. Демонстрации за работа със среда за програмиране и със състезателна система за изпращане на решенията. Практическата работа за решаване на задачи с проверяваща система.


Важни дати:

25.01.2016 – начало на курса.
28.03.2016 – край на курса.
Всеки понеделник от 18:00 часа – видеолекция.


Въпроси и отговори:

В. Как да се запиша за участие?
О. За да участвате в курса е достатъчно да имате компютърно устройство и достъп до Интернет. Можете да се запишете за участие свободно, преди или по време на курса на адрес http://vivacognita.org/infcompinf2015.

В. Какъв е форматът на курса?
Курсът ще се състои от поредица от 10 видеолекции, като всяка седмица ще бъде излъчвана нова лекция. Времената на излъчванията са съобразени с графиците на преподаване, а тези от Вас, които пропуснат предаване, ще могат да наблюдават негов запис в удобно за тях време. Видеолекциите ще бъдат съпътствани от множество допълнителни материали, достъпни в сайта на курса. Самият курс ще се администрира в система за дистанционно онлайн обучение Moodle, която е широко разпространена и позната на учителите в България.

Участието в курса е спонсорирано от VIVA Cognita и е безплатно за участниците!


http://vivacognita.org/infcompinf2015


За контакти и въпроси:
Относно съдържанието:
Емил Келеведжиев, keleved@math.bas.bg
Относно системата за онлайн обучение и по административни въпроси:
office@vivacognita.com или 02/9793813, Анна Самева

Очакваме ви!
Екипът на VIVA Cognita
  • 0


0 Коментари

Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM