Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
- - - - -
02 ное 2015 21:11 | ansam от Новини

Предстои деветото издание на Есенния математически турнир

Деветото издание на Есенния математически турнир (ЕМТ) за ученици от 8. до 12. клас ще се проведе на 15.11.2015 г. (неделя) от 10.00 до 14.30 часа в София, в Ректората на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.
ЕМТ е включен в календара за извънкласна дейност на Министерството на образованието и науката и Съюза на математиците в България, и се организира със съдействието на Американска Фондация за България (АФБ) и Фондация “Георги Чиликов”.
Резултатите от ЕМТ важат за определяне на разширените национални отбори за Балканската олимпиада по математика (ВОМ) и Европейската олимпиада по математика за момичета (EGMO), и участват при изчисляването на рейтинга на учениците. Условията и решенията на задачите, както и имената на победителите, се публикуват в сп. "Математика".

Есенният математически турнир е индивидуално състезание, като ще има индивидуално и отборно класиране. Всеки отбор се състои от 4 човека от съответния клас. За отборното класиране ще се сумират точките на участниците от съответния отбор. Не се разрешава участие на повече от един отбор от клас от училище, но броят на индивидуалните участници не е ограничен.

VIVA Cognita желае успех на всички участници!
  • 0


0 Коментари

Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM