Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
- - - - -
29 юни 2016 09:34 | Viva Cognita от Новини

С интерес следим участието на българския отбор на 24. Балканска олимпиада по информатика

BOI е ежегодно състезание за ученици от държавите на Балканския полуостров.

Правилата на олимпиадата са сходни на тези на Международната олимпиада по информатика - това е индивидуално състезание, в което всяка държава може да участва най-много с четирима състезатели в официалното класиране. В продължение на два дни участниците трябва да решат по 3 алгоритмични задачи за 5 часа, като след приключването на състезателното време решенията им се оценяват с различни тестови примери и се прави съответното класиране.

Състезанието се състои от два кръга, които ще се проведат в два дни. В рамките на петте часа на всяка сесия младите програмисти трябва да решат от една до четири задачи.

България участва в BOI с четирима младежи от националния отбор ни по информатика. Техен ръководител е Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при БАН. Заместник-ръководител на отбора ни е Антон Шиков. А ето и имената на нашите момчета: Енчо Мишинев, Христо Венев, Даниел Атанасов и Александър Кръстев.

Можете да наблюдавате резултатите онлайн на адрес http://michanicos.co...82/Ranking.html


24-ата Балканска олимпиада по информатика за ученици от средните училища се организира от Кипърското компютърно общество под егидата на Министерството на образованието и културата и с подкрепата на местни бизнес организации. Кипър е домакин на BOI за трети път. Престижното състезание по програмиране има за цел да повиши интереса на учениците от средните училища в региона на Балканите и Източна Европа към компютрите, информатиката и информационните технологии, да им даде възможност да докажат своята компетентност при решаване на проблеми с помощта на компютри, а така също да обменят знания и опит със свои връстници от съседните страни.
  • 0


0 Коментари

Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM