Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
* * * * *
03 окт 2017 11:09 | Viva Cognita от Новини

Успешно представяне на участниците в Присъствения кръг на онлайн състезанието „VIVA Математика с компютър”

За трета поредна година най-успешно представилите се участници в състезанието „VIVA Математика с компютър” и състезанието „Тема на месеца“ през изминалата учебна година получиха възможност да премерят сили и на живо, взимайки участие в присъствения кръг на състезанието „VIVA Математика с компютър”. Той се проведе на 30 септември в Централния офис на VIVACOM в София.
Гостоприемно посрещнати от нашите партньори от VIVACOM, участниците бяха настанени в залите и имаха на разположение два часа да решат задачите, подготвени специално за състезанието. Тази година надпреварата протече под мотото „Скоростта има значение“, тъй като според анализ на резултатите от спийдтеста на Ookla за първото и второто тримесечие на 2017 година VIVACOM има най-бързата мобилна мрежа в България за 2017 г. На състезателите бе поставена и една допълнителна задача, свързана със скорост, за която най-бързият, дал верен отговор, получи специална награда от мобилния оператор.
Бяха формирани четири състезателни групи според класа, в който са учениците през учебната 2017-2018 година: Първа група – 8 и 9 клас, втора група – 10 клас, трета група – 11 клас и четвърта група – 12 клас. Победителите във всяка група получиха медали, грамоти и награди от нашия партньор VIVACOM.

А ето и имената на тазгодишните победители:

Първа състезателна група (8 – 9 клас)
1-во място – Калоян Цветков
2-ро място – Румен Михов
3-то място – Васил Николов

Втора състезателна група (10 клас)
1-во място – Янислав Херолд
2-ро място – Деница Павлова
3-то място – Стефан Ценков

Трета състезателна група (11 клас)
1-во място – Пламен Иванов
2-ро място – Йоана Николова
3-то място – Красимир Калоянов

Четвърта състезателна група (12 клас)*
1-во място – Андрей Върбанов

* в тази възрастова група бе присъдена само първа награда.

Специалната задача донесе специална награда на най-бързия състезател – Калоян Юлиянов Цветков от Стара Загора, който се състезава в групата 8-9 клас. Той успя да даде верен отговор на задачата за най-кратко време и спечели таблет Lenovo Tab 3 8.

Честито на победителите!

А на всички останали, които биха искали да са на тяхно място – не забравяйте, че съвсем скоро предстои онлайн състезанието „VIVA Математика с компютър” – то ще се проведе на 10 декември. Подробности за това ще публикуваме в следващите дни на сайта vivacognita.org.
  • 0


1 Коментари

браво!

    • 0
Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM