Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
- - - - -
06 окт 2015 20:47 | ansam от Новини

УчИМИк бе отличен с грамота „Джон Атанасов – първи стъпки в компютърните науки“ на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев

За първи път през тази година конкурсът за отличията „Джон Атанасов“ включи и две нови категории: грамоти „Джон Атанасов – първи стъпки в компютърните науки“ за ученици и студенти от 12 до 22-годишна възраст, отличили се с авторските си проекти в национални и международни научни конкурси.
Носител на грамотата “Джон Атанасов - първи стъпки в компютърните науки” за 2015 г. е Христо Стоянов, студент първа година в Станфордския университет в САЩ. Той представи България в международното състезание Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) 2015 в категорията „Софтуерни системи“, а през 2014 г. влезе в топ 5 на писмените разработки на конкурса RSI.

Марин Шаламанов и неговият учител Петър Петров, както и ученикът Виктор Кирилов и преподавателят Красимир Асенов са носителите на грамоти “Джон Атанасов - ученици и техните преподаватели” за 2015 г. През изминалата година те спечелиха челни места в някои от най-трудните международни ученически олимпиади в направленията информатика и информационни технологии.
Призът „Джон Атанасов“ се присъжда за особени постижения в областта на компютърните науки.
  • 0


0 Коментари

Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM