Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
- - - - -
24 мар 2015 17:41 | ansam от Новини

УчИМИ ще проведе своята 15-та Ученическа секция на 44‐тата Пролетна конференция на Съюза на математиците в България

Публикувано изображение

За петнадесета поредна година ученици от цялата страна ще демонстрират своите знания и умения в областта на математиката и информационните технологии на 44‐ата Пролетна конференция на Съюза на математиците в България.

Петнадесета е и годишнината, която чества Ученическият институт по математика и информатика.

Този година за участие в престижния научен форум постъпиха 59 ученически проекта – 17 по математика и 42 по информатика и информационни технологии. Учениците, които са допуснати да представят своите разработки пред строгото, но и справедливо жури, са 83-ма, на възраст от 6. до 12. клас. Те са представители на 19 средни училища от 17 града в страната.

Петнадесетата ученическа секция (УС’15) на Ученическия институт по математика и информатика в рамките на 44‐ата Пролетна конференция на СМБ ще проведе от 2-ри до 5-ти април 2015 г. в Санаторно‐оздравителен комплекс „Камчия”.

39 са учителите, преподавателите във висши училища, студентите и софтуерните специалисти, които са осъществили научното ръководство на представените ученически проекти.

Интересната история и перспективите на УчИМИ, събрани в атрактивна презентация, ще бъдат представени от акад. Петър Кендеров – председател на СМБ и един от основателите на УчИМИ, проф. Олег Мушкаров и Борка Паракозова – дългогодишен координатор на Ученическия институт.

Сесиите по математика, както и постер-сесиите по информатика и ИТ, ще се проведат на 3-ти и 4-ти април. 40 ученици, получили грамоти за отлично и много добро представяне на Ученическата секция на Пролетната конференция ще получат и покана за участие в Лятната изследователска школа по математика и информатика(ЛИШ) на Ученическия институт по математика и информатика.

Подробната програма на Петнадесетата ученическа секция е обявена на страницата на УчИМИ: http://www.math.bas....rama‐poster.pdf
  • 0


1 Коментари

Очаквайте скоро много снимки и информация за най-добре представилите се!

    • 0
Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM