Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
За проекта

Добре дошли във виртуалната общност Viva Cognita!

Това специално място събира хора изкушени от математиката, информатиката, компютърните науки, информационните технологии и всички свързани науки.

Тук ние обменяме знания, мнения, спорим, забавляваме се, състезаваме се, помагаме на тези, които сега навлизат в безкрайно интересната вселена на науката и технологиите, и насърчаваме онези, които имат идеи как да променят света и да го направят по-добър.

Нашата общност е отворена за всички. Без значение дали сте ученик, студент, преподавател, изследовател по професия или призвание — надяваме се, че при нас ще намерите интересно и полезно преживяване.

Имаме уникалния шанс да бъдем на кръстопътя на три поколения—тези, които направиха възможен достъпа и

създадоха Мрежата, тези които отраснахме, докато тя беше създавана и поставихме началото на нови видове отношения чрез нея, и тези, за които свят без Мрежата не е съществувал.

Имаме щастието да живеем в един от най-интересните периоди в историята — време на неограничен, светкавичен и лесен достъп до информация и знания. Свободата, която осигурява този достъп, променя радикално начина на живот, обществените отношения, разбиранията за морал и мястото на човека в заобикалящия го свят.

Viva Cognita e платформа, изградена около портален сайт, който свързва и интегрира множество услуги, предоставяни от софтуерни и мрежови технологии. Тя предоставя възможност за лесна комуникация, обмяна на мнения и знания, както и провеждането на различни събития онлайн. За да се присъедините към Viva Cognita е достатъчно просто да имате достъп до Мрежата.

Ние, общността Viva Cognita, се възползваме от всички технологични възможности, които Мрежата ни предоставя сега и ще ни предоставя в бъдеще, за да общуваме помежду си. Нашата общност не цели печалба, нашият манифест е академичната свобода, нашият стремеж е да свържем творческата енергия на младостта с опита и знанията на зрелостта, нашата мотивация е да запазим и затвърдим достойното място на България сред икономиките, основани на знанието.

Надяваме се, че сме Ви заинтригували и ще се присъедините към нас в това приключение!

Партньори

Идеята за Viva Cognita се роди през 2012-а година в Института по математика и информатика на Българската академия на науките.

В началото на 2014-та година тя получи възможност за реализация, благодарение на активното участие на Съюза на математиците в България и партньорството с VIVACOM.

Обществото Viva Cognita е отворено за участие на академични и бизнес организации, както и за частни лица, които имат желание и смятат, че могат да помогнат за развитието на общността.

Ако имате желание да се включите като партньор — моля, свържете се с екипа, управляващ проекта.

hr
IMI-BAS

ИМИ-БАН

От създаването си през 1947 г. Институтът по математика и информатика на БАН е един от основните центрове за развитие на тези науки в България. Мисия на института е развитие математиката и информатиката чрез научни изследвания и приложение на математиката и информатиката в националните образователни програми и процеси на всички нива.
Vivacom

VIVACOM

VIVACOM е лидер в предоставянето на съвременни телекомуникационни услуги, които отговарят на най-високите професионални стандарти - мобилни и фиксирани гласови услуги, оптичен интернет, цифрова телевизия, до индивидуални телекомуникационни решения, направени по поръчка на клиента.
СМБ

СМБ

Съюзът на математиците в България (СМБ) е доброволна, творческа, обществена, неполитическа организация. СМБ прави достояние на обществеността ролята и значението на математическите науки и проблемите на тяхното развитие и популяризира постиженията на математиката и информатиката, както и на приложенията им.
За всички вас:
За ученици

Ученици

Учи, забавлявай се, състезавай се, участвай в конкурси и игри. Вива Когнита събира хора като теб, които пътуват из широкия свят на математиката и компютърните науки.
За студенти

Студенти

Сподели идеите си, срещни се с други студенти и с представители на професионалната общност. Участвай в състезания и конкурси. Постави началото на успешна кариера.
За преподаватели

Преподаватели

Обменете мнения и идеи с професионалната общност. Участвайте в образователни експерименти. Подобрявайте квалификацията си. Предложете инициативи за подобряване на обучението.
За бизнеса

Бизнеса

Участвайте в създаването на поколение, подготвено да решава сложни инженерни, технологични и приложни научни задачи. Помогнете за развиването на идеи с бизнес насоченост.
Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM