Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
VMath logo

Указания за състезателя


Този документ описва стъпка по стъпка действията, които всеки състезател във VIVA Математика трябва да извърши за да участва в състезанието и да изпрати успешно резултатите.

1. За да участваш във VIVA Математика е необходимо да имаш профил във VIVA Cognita. Този профил важи за всички събития които се организират тук. Ако вече имаш такъв, премини към следващата стъпка. Ако все още нямаш, създай си през връзката "Регистрация", в горния десен ъгъл на всяка страница или директно ТУК.

2. В деня на състезанието, в съответния отрязък от време (10:00 - 11:00 за I. и II. група или 13:00 - 14:00 за III., IV. и V. група), влез в профила си през връзката "Вход" в горния десен ъгъл на всяка страница или през формата в началната страница. Важна забележка: в съответния отрязък от време можеш да влезеш, когато пожелаеш - пример, ти си 10-и клас, състезаваш се в IV. група, ако влезеш в 13:51 минути ще можеш да избереш съответния лист и ще имаш 60 минути на разположение, до 14:51; ако обаче решиш да се включиш в 14:05 - системата няма да ти даде достъп до работния лист и няма да можеш да участваш.

3. След като си влязъл в профила си ще получиш достъп до списъка с работни листове. Това става през обявата на началната страница (тя се вижда само когато тече състезанието), в секцията на състезанието или директно ТУК (трябва да сте влезли в профила си за да ползвате тази връзка).

4. От списъка с работни листове избери този, който съответства на твоята състезателна група.

Публикувано изображение

5. Ще се озовеш в персоналния си работен лист. В него те очакват 10 задачи. Имаш 60 минути за да ги решиш и въведеш/отбележиш отговорите в съответните полета. За да добиеш представа как изглежда работния лист - виж ТУК (това са задачи за 4-и клас, давани на тестови състезания).

Важна забележка: в съответния отрязък от време можеш да влезеш, когато пожелаеш - пример, ти си 10-и клас, състезаваш се в IV. група, ако влезеш в 13:51 минути ще можеш да избереш съответния лист и ще имаш 60 минути на разположение, до 14:51; ако обаче решиш да се включиш в 14:05 - системата няма да ти даде достъп до работния лист и няма да можеш да участваш.

Публикувано изображение6. След като въведеш/отбележиш отговорите, натисни бутона "Изпрати решенията", най-долу в работния лист.

7. Ще се появи съобщение, което те предупреждава, че след като натиснеш този бутон, ще изпратиш резултатите към организаторите и няма да можеш да се върнеш повече в работния лист. Ако си сигурен, че желаеш да ни пратиш решенията си, натисни бутона "ОК" (или "Да", според езика на браузъра ти).

8. Системата ще ти благодари от наше име за участието ти в състезанието и с това то приключва.

9. За резултатите, класирането и наградените, проверявай Viva Cognita!

За допълнителна информация:
Правила
Технически изисквания
Информация за състезателя
Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM