Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
Снимка

" Тайната да излезеш начело е да започнеш. " /Марк Твен/

Публикувано от Ксения Цочева , 12 октомври 2014 · 887 видяно

Привет на всички читатели!
Гръмкото заглавие на тази първа моя публикация за съжаление не води след себе си нещо толкова впечатляващо, а само едно представяне, но всяко начало е трудно и трябва да започне с ентусиазъм, за да просперира начинанието по-нататък. Казвам се Ксения Цочева, студентка трети курс в Софийски университет, специалност Приложна математика.
На първо място, бих искала да изкажа своите благодарност и признателност на Вива Когнита, в лицето на господин Брънзов, за поканата да стана част от тази вдъхновяваща инициатива. Надявам се да бъда полезна в развиването на тази идея, споделеният опит и дейности да бъдат пътеводна светлина на много изгряващи таланти в нарастването на интереса им към науката и по-нататъчното развитие на младите учени тук, в България.
Занимавам се с Математика почти откакто се помня, а малко по-късно и със състезания по Математика, които станаха неизменна част от израстването ми, ученическия и в момента и студентския живот. Публикациите ми ще бъдат посветени най-вече на състезанията и олимпиадите за студенти, представянето в тях, натрупания опит и преодолените предизвикателства. Ще отделям полагащото й се място и на най-красивата наука - Математиката, ще пиша за студентския живот, важните събития в него и всичко, до което съм се докоснала в моя кратък научен път в любимата област и всичко, което смятам за интригуващо и достойно за внимание.
Надявам се да бъда полезна и интересна и да прекарвате ползотворно времето си в този сайт!

  • 0Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM