Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube

Събития за юни 30, 2018

в Календар

  • Няма ограничения

----- Математика без граници - ФИНАЛ
От ansam

Препратка
"Математика без граници" е състезание, което се провежда в България от есента на 2013 година. То е с относително ниска трудност и и е насочено към възможно най-широк кръг деца.
Турнирът е за ученици от 1-ви до 8-ми клас и се провежда в 4 кръга - есенен, зимен, пролетен и финално състезание "Математически звезди".
Финалът ще се проведе в Несебър от 29 юни до 2 юли 2018 г.

Първите три кръга са дистанционни - участниците се състезават или в училището, в което се обучават, или в училището - партньор за съответния град. Наградите във всяко дистанционно състезание са златен, сребърен и бронзов медал и сертификати за всички участници.

Учениците с най-голям сбор от точки, получени в две от трите дистанционни състезания получават покана за участие във финалния кръг.

Финалният кръг изисква присъствие.
На финала, освен индивидуално състезание, се провежда и отборно състезание. То е под формата на математическа щафета от 5 задачи. Отборите са съставени от 3 ученици и решават темата в екип за 40 минути.


30
юни 2018

Празнуващи днес


(13) emaee
(12) Nataliq Kikova
Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM