Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube

Събития за октомври 20, 2018

в Календар

  • Няма ограничения

----- "Математика без граници" - есенен кръг
От ansam

Препратка
Шестият математически турнир "Математика без граници" (есенен кръг) ще се проведе от 17 до 31 октомври 2018 г.
"Математика без грници" е международно състезание, което се провежда в България от есента на 2013 година. То е с относително ниска трудност и и е насочено към възможно най-широк кръг деца.
Турнирът е за ученици от 1-ви до 12-ти клас и се провежда в 4 кръга - есенен, зимен, пролетен и финално състезание, наречено "Математически звезди".

Първите три кръга са дистанционни - участниците се състезават или в училището, в което се обучават, или в училището - партньор за съответния град. Финалният кръг изисква присъствие. Всеки кръг от турнира се провежда чрез тест за всяка група/клас с продължителност за решаването му 60 минути. Тестът се състои от 20 задачи със свободен отговор.
Всяка вярно решена задача се оценява с 1 точка.

Наградите във всяко дистанционно състезание са златен, сребърен и бронзов медал и сертификати за всички участници.
Учениците с най-голям сбор от точки, получени в две от трите дистанционни състезания получават покана за участие във финалния кръг.
На финала освен индивидуално състезание се провежда и отборно състезание. То е под формата на математическа щафета от 5 задачи. Отборите са съставени от 3-ма ученици и решават темата в екип за 40 минути.

Подробности за Регламента и за състезанието може да прочетете на http://www.mathematicalmail.com.


----- Димитровденско математическо състезание, Видин
От ansam

Препратка
Състезанието се провежда от 2004 година по инициатива на СМБ - Видин, с подкрепата на Община Видин. Посветено е на духовния празник на града - Димитровден.

Състезателните теми включват задачи от задължителната подготовка върху учебното съдържание от предходната учебна година. Традиционно участват ученици от 4. до 12. клас, а от 2012 - и от 3. клас. Ежегодно успешно се представят и ученици от гимназиите в Крайова (Румъния) и Зайчар (Сърбия).

Задачи от миналите години може да видите на https://sites.google...itions/dms_comp


20
октомври 2018

Празнуващи днесНяма рожденици днес

Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM