Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube

Събития за януари 07, 2019

в Календар

  • Няма ограничения

----- Седмица на олимпийската математика в ИМИ-БАН
От ansam

Препратка
Седмицата на олимпийската математика се организира от Института по математика и информатика на БАН и Фондация "Георги Чиликов" за пета поредна година.

Целта на събитието е да спомогне обучението по състезателна математика и подготовката за олимпиади на добрите математици от цялата страна.
Институтът по математика и информатика към БАН разполага с екип математици с дългогодишен опит и традиции в работата с изявени ученици по математика. Екипът от преподаватели-ентусиасти към ИМИ желае да повиши интереса към олимпийската математика.


Седмица на олимпийската математика в ИМИ при БАН се организира за първи път през 2015 година в периода 3-7 януари от Института по математика и информатика.
За учестие в Седмицата на олимпийската математика получават покани за участие около 40 ученици от 9., 10., 11. и 12. клас от цялата страна, които са демонстрирали най-високи достижения по математика през годината.
Участниците изнасят доклади по предварително обявени теми на интересни математически проблеми и решения.
В програмата на седмицата на олимпийската математика са предвидени лекции на преподаватели от екипа на ИМИ, доклади на ученици, контролни и състезания в четири основни области - алгебра, геометрия, теория на числата и комбинаторика.


7
януари 2019

Празнуващи днес


(18) iva7121
(16) Апостол2003
Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM