Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube

Събития за август 07, 2019

в Календар

  • Няма ограничения

----- Международна олимпиада по информатика 2019
От ansam

Препратка
Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2019 г. ще се проведе в Баку, Азербайджан от 4 до 11 август.

Официален сайт на Олимпиадата - https://www.ioi2019.az/

IOI е ежегодно международно състезание по информатика за индивидуални състезатели. Тя е една от петте международни научни олимпиади и едно от най-престижните научни състезания в света. Броят на страните-участнички постоянно нараства, като тази година в Япония в олимпиадата ще вземат участие повече от 900 състезатели от 85 страни.

Всяка държава-участничка избира отбор от най-много четирима състезатели. Те са придружени от един ръководител и един заместник-ръководител. Учениците се състезават индивидуално като целта им е да получат максимален брой точки, решавайки задачите по време на двата състезателни дни. Във всеки от състезателните дни състезателите получават по 3 задачи и имат на разположение по 5 часа.


IOI е състезание по програмиране в алгоритмичен стил – участниците трябва да решат всяка задача със съответна програма, написана на един от езиците за програмиране C/C++ или Pascal.

Подробна информация, както и историята на състезанието, можете да прочетете тук.


7
август 2019

Празнуващи днес


(39) tymnphomy
(43) AnRourotup
Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM