Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
-----

Събитие: Математика без граници - пролетен кръг

в Календар
Добавено от ansam , 04 окт 2016


Събитие на 21 мар 2017 до 31 мар 2017 (Събитие в няколко дни)

ansam


Математика без граници - международно състезание, трети предварителен кръг (пролетен), дистанционно участие.

Математика без граници е състезание, което се провежда в България от есента на 2013 година. То е с относително ниска трудност и и е насочено към възможно най-широк кръг деца.
Турнирът е за ученици от 1-ви до 12-ти клас и се провежда в 4 кръга - есенен, зимен, пролетен и финално състезание Математически звезди.

Първите три кръга са дистанционни - участниците се състезават или в училището, в което се обучават, или в училището - партньор за съответния град. Финалният кръг изисква присъствие.

ВАЖНИ ДАТИ:
  • До 20 март 2017 г. - училищата изпращат заявка (по образец) за участие на най-малко 10 ученици по електронна поща и на двата адреса: mwb_bg@abv.bg и mwb_bg@mathematicalmail.com
  • След получаване на заявката, но не по-рано от 20 март 2017 г. - организаторите изпращат задачите за състезанието, лист за отговори, ключ за проверка на състезателните работи и образец на протокол за резултатите.
  • 21 – 31 март 2017 г. – Провеждане на състезанието в удобен за училището ден.
  • До 3 дни след провеждането на състезанието, но не по-късно от 3 април 2017 г. - училищата изпращат по електронна поща и на двата адреса: mwb_bg@abv.bg и mwb_bg@mathematicalmail.com протокола с резултатите от състезанието.
  • До 13 април 2017 г. - На електронната страница на турнира се публикуват резултатите от есенния кръг www.mathematicalmail.com
  • До 30 април 2017 г. – по пощата се изпращат сертификати за всички участници и медали за победителите.
  • 00 Коментари

Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM