Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
-----

Събитие: Математика без граници - финален кръг, Несебър

в Календар
Добавено от ansam , 23 май 2017


Събитие на 30 юни 2017 до 02 юли 2017 (Събитие в няколко дни)

ansam


"Математика без граници" е състезание, което се провежда в България от есента на 2013 година. То е с относително ниска трудност и и е насочено към възможно най-широк кръг деца.
Турнирът е за ученици от 1-ви до 8-ми клас и се провежда в 4 кръга - есенен, зимен, пролетен и финално състезание "Математически звезди".

Първите три кръга са дистанционни - участниците се състезават или в училището, в което се обучават, или в училището - партньор за съответния град. Наградите във всяко дистанционно състезание са златен, сребърен и бронзов медал и сертификати за всички участници.

Учениците с най-голям сбор от точки, получени в две от трите дистанционни състезания получават покана за участие във финалния кръг. Финалният кръг изисква присъствие.
На финала, освен индивидуално състезание, се провежда и отборно състезание. То е под формата на математическа щафета от 5 задачи. Отборите са съставени от 3 ученици и решават темата в екип за 40 минути.
  • 00 Коментари

Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM