Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
-----

Събитие: Седмица на олимпийската математика в ИМИ-БАН

в Календар
Добавено от ansam , 08 яну 2019


Събитие на 02 яну 2019 до 07 яну 2019 (Събитие в няколко дни)

ansam


Седмицата на олимпийската математика се организира от Института по математика и информатика на БАН и Фондация "Георги Чиликов" за пета поредна година.

Целта на събитието е да спомогне обучението по състезателна математика и подготовката за олимпиади на добрите математици от цялата страна.
Институтът по математика и информатика към БАН разполага с екип математици с дългогодишен опит и традиции в работата с изявени ученици по математика. Екипът от преподаватели-ентусиасти към ИМИ желае да повиши интереса към олимпийската математика.


Седмица на олимпийската математика в ИМИ при БАН се организира за първи път през 2015 година в периода 3-7 януари от Института по математика и информатика.
За учестие в Седмицата на олимпийската математика получават покани за участие около 40 ученици от 9., 10., 11. и 12. клас от цялата страна, които са демонстрирали най-високи достижения по математика през годината.
Участниците изнасят доклади по предварително обявени теми на интересни математически проблеми и решения.
В програмата на седмицата на олимпийската математика са предвидени лекции на преподаватели от екипа на ИМИ, доклади на ученици, контролни и състезания в четири основни области - алгебра, геометрия, теория на числата и комбинаторика.
  • 00 Коментари

Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM