Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
-----

Събитие: Математика без граници - есенен кръг

в Календар
Добавено от ansam , 26 сеп 2019


Събитие на 17 окт 2019 до 23 окт 2019 16:00 - 18:00 (Събитие в няколко дни)

ansamСедмият математически турнир "Математика без граници" (есенен кръг) ще се проведе на дати, които ще бъдат обявени от организаторите скоро.


"Математика без граници" е международно състезание, което се провежда в България от есента на 2013 година. То е с относително ниска трудност и и е насочено към възможно най-широк кръг деца.
Турнирът е за ученици от 1-ви до 12-ти клас и се провежда в 4 кръга - есенен, зимен, пролетен и финално състезание, наречено "Математически звезди".

Първите три кръга са дистанционни - участниците се състезават или в училището, в което се обучават, или в училището - партньор за съответния град. Финалният кръг изисква присъствие. Всеки кръг от турнира се провежда чрез тест за всяка група/клас с продължителност за решаването му 60 минути. Тестът се състои от 20 задачи със свободен отговор.
Всяка вярно решена задача се оценява с 1 точка.

Наградите във всяко дистанционно състезание са златен, сребърен и бронзов медал и сертификати за всички участници.
Учениците с най-голям сбор от точки, получени в две от трите дистанционни състезания получават покана за участие във финалния кръг.
На финала освен индивидуално състезание се провежда и отборно състезание. То е под формата на математическа щафета от 5 задачи. Отборите са съставени от 3-ма ученици и решават темата в екип за 40 минути.

Подробности за Регламента и за състезанието може да прочетете на http://www.mathematicalmail.com.

  • 0
  • 00 Коментари

Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM