Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
Снимка

INFCompInf2017: Състезателно програмиране за преподаватели - II част

INFCOMPINF2017

  • Влезте в профила си за да пишете
Няма други мнения в тази тема

#1 Тодор Брънзов

Тодор Брънзов

    Administrator

  • Administrators
  • 297 Мнения:
  • Занятие:Друго

Публикувано 26 януари 2017 - 11:47

Състезателно програмиране за преподаватели - II част

 

http://vivacognita.org/infcompinf2017

 

Институтът по математика и информатика при БАН, Съюзът на математиците в България и VIVACOM, в рамките на проекта VIVA Cognita, имат удоволствието да Ви поканят на безплатен онлайн курс по състезателна информатика за преподаватели.

Лектор и основен автор на курса е гл. ас. Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при Българската академия на науките, председател на Националната комисия по информатика към МОН и един от ръководителите на националния отбор за IOI.

 

Писмо в подкрепа на курса от МОН:

Прикачен файл  Pismo-VivaCognita.pdf   556,18K   191 Брой сваляния

 

Целева група: Учители по информатика, които желаят да подготвят ученици от 6. клас за участие в олимпиади и състезания по информатика.
Ниво на преподаването: Преподаването е съобразено за обучаем, който има квалификацията на учител по информатика, но се предполага, че обучаемият няма достатъчно опит да бъде ръководител на школа или кръжок за подготовка на ученици по състезателна информатика. Желателно е обучаемият да е запознат с материала, преподаван в аналогичния курс, ориентиран за учители на ученици от 5 клас (http://vivacognita.o...e/view.php?id=4).
Цел: Да разпространи и популяризира състезателната информатика. Да създаде нагласа у учителите по информатика да организират кръжоци и школи в страната, в които да преподават на учениците и да ги подготвят за участие в състезанията по информатика.
Метод: Лекционни занятия за програмиране и алгоритми. Демонстрации за работа със среда за програмиране и със състезателна система за изпращане на решенията. Практическата работа за решаване на задачи с проверяваща система.


Важни дати:
30.01.2017 – начало на курса.
15.04.2017 – край на курса (предварителна дата).
Всеки понеделник след 18:00 часа – видеолекция.

Въпроси и отговори:
В. Как да се запиша за участие?
О. За да участвате в курса е достатъчно да имате компютърно устройство и достъп до Интернет. Можете да се запишете за участие свободно, преди или по време на курса на адрес http://vivacognita.org/infcompinf2017.

В. Какъв е форматът на курса?
О. Курсът ще се състои от поредица от 10 видеолекции, като всяка седмица ще бъде публикувана нова лекция. Видеолекциите ще бъдат съпътствани от множество допълнителни материали, достъпни в сайта на курса. Самият курс ще се администрира в система за дистанционно онлайн обучение Moodle, която е широко разпространена и позната на учителите в България.

Участието в курса е спонсорирано от VIVA Cognita и е безплатно за участниците!

На участниците, които са изгледали всички лекции и са решили съпътстващите задания (където има такива) до обявената крайна дата на курса, ще бъде издаден документ за участие в курс от ИМИ-БАН.

За контакти и въпроси:
Емил Келеведжиев, keleved@math.bas.bg

Относно системата за онлайн обучение и по административни въпроси:
office@vivacognita.com или 02/9793813, Анна Самева

Очакваме ви!
Екипът на
VIVA Cognita


  • 0

Теми съдържащи: INFCOMPINF2017

Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM