- класираните на 1-о място: Таблет Lenovo TAB 3 8.0 4G;
- класираните на 2-о място: ваучер за верига книжарници "Хеликон" на стойност 50 лв.
- класираните на 3-о място: ваучер за верига книжарници "Хеликон" на стойност 30 лв..
Публикувано 12 април 2017 - 20:31
Публикувано 22 април 2017 - 18:26
Публикувано 22 април 2017 - 22:04
Как мога да се запиша за състезанието „Viva математика с компютър”?
Достатъчно е да имате профил във VIVA Cognita (а вие очевидно имате).
В обяменото за съответната група време ще получите достъп до работния лист със задачите.
Публикувано 23 април 2017 - 00:27
Здравейте,
Аз съм в 5 клас и следователно попадам в група II. Зададените задачи, ще бъдат само от 5 клас, нали?
Публикувано 23 април 2017 - 07:37
Здравейте,
Аз съм в 5 клас и следователно попадам в група II. Зададените задачи, ще бъдат само от 5 клас, нали?
Можете да видите задачи давани на предишни състезания и сами да прецените
http://vivacognita.org/prep.html
Публикувано 23 април 2017 - 10:35
Здравейте!
Мога ли да получа инфо как се точкуват задачите?
Максималният брой точки за 1 задача и възможно ли е да получа само част от точките на една задача?
Публикувано 23 април 2017 - 10:44
започнах теста в 10:02 и в 10:59 ми изписа точно преди да натисна бутона за изпращане че времето ми е изтекло и всички отговори са приети. Приети ли са ми отговорите
Публикувано 23 април 2017 - 11:18
започнах теста в 10:02 и в 10:59 ми изписа точно преди да натисна бутона за изпращане че времето ми е изтекло и всички отговори са приети. Приети ли са ми отговорите
Да, приети са.
Здравейте!
Мога ли да получа инфо как се точкуват задачите?
Максималният брой точки за 1 задача и възможно ли е да получа само част от точките на една задача?
Възможно е да получите само част от точките на една задача.
Приети са отговорите, които са били въведени към момента, в който е излязло съобщението. Дори да не натиснете бутона, в системата се записва всичко, което въведете, в момента, в който го въведете.
Публикувано 23 април 2017 - 11:24
Кога ще бъдат готови резултатите ?
Публикувано 23 април 2017 - 11:27
Да, приети са.
Възможно е да получите само част от точките на една задача.
Приети са отговорите, които са били въведени към момента, в който е излязло съобщението. Дори да не натиснете бутона, в системата се записва всичко, което въведете, в момента, в който го въведете.
Публикувано 23 април 2017 - 12:09
Кога ще бъдат готови резултатите ?
Първичните резултати са готови веднага, но проверката за дублирани профили/нарушения на правилата отнема около два дена. Ще публикуваме официалните резултати в сряда, 26.04.
А как се точкуват? Колко е макс. бр. точки които мога да получа за 1 задача или коя задача се оценява с най-много точки, например?
Това ще го кажем след състезанието, защото до известна степен засяга и групите, които се състезават в момента Можете да разгледате предишните класирания, систеата за точкуване не е променяна.
Публикувано 23 април 2017 - 12:16
Първичните резултати са готови веднага, но проверката за дублирани профили/нарушения на правилата отнема около два дена. Ще публикуваме официалните резултати в сряда, 26.04.
Това ще го кажем след състезанието, защото до известна степен засяга и групите, които се състезават в моментаМожете да разгледате предишните класирания, систеата за точкуване не е променяна.
Публикувано 23 април 2017 - 12:22
Публикувано 23 април 2017 - 12:26
Здравейте,искам да попитам докато работех върху теста бях отговорила на 9 от,тях .Бях на десетия,но времето ми изтече,и автоматично излязох от теста,без да натисна бутона изпрати.Това означава ли,че не участвам.Благодаря
Приети са и участвате в класирането с отговорите, които са били въведени към момента, в който е излязло съобщението. Дори да не натиснете бутона, в системата се записва всичко, което въведете, в момента, в който го въведете.
Публикувано 23 април 2017 - 12:34
Това означава ли, че и индивидуалните точки ще се видят чак в сряда?
Имам предвид, че към момента аз не мога да си видя моите точки, без да виждам класирането.
Публикувано 23 април 2017 - 12:48
Публикувано 23 април 2017 - 13:15
Това означава ли, че и индивидуалните точки ще се видят чак в сряда?
Имам предвид, че към момента аз не мога да си видя моите точки, без да виждам класирането.
Да, ще бъдат публикувани в сряда, по потребителски имена.
Да разбирам ли,че който се е справил за най -малко време с правилните отговори те са на 1 2 и3 място
Класирането се прави според сумата от получените точки при решаване на задачите. Ако има повече от един състезател събрал някакъв брой точки, мястото в класирането само за състезателите с равен брой точки се определя според времето им за решаване - по-малко време, по-предно класиране.
Публикувано 23 април 2017 - 13:24
Мога ли да проверя моите си отговори, т.е. има ли някъде решения/отговри, които са предварителни с цел човек да се подготви "психически" за окончателните резултати?
Публикувано 23 април 2017 - 13:24
Здравейте,
В указанията не се вижда добре с какво да се попълват отговорите - десетична запетая или десетична точка?
Публикувано 23 април 2017 - 16:56
Здравейте! Днес участвах в състезанието "Viva Математика с компютър". Искам да Ви попитам кога може да очакваме резултатите? Благодаря предварително!
Публикувано 23 април 2017 - 17:02
Здравейте! Днес участвах в състезанието "Viva Математика с компютър". Искам да Ви попитам кога може да очакваме резултатите? Благодаря предварително!
тодор вече отговори на този въпрос
Това ще го кажем след състезанието, защото до известна степен засяга и групите, които се състезават в момента
Можете да разгледате предишните класирания, систеата за точкуване не е променяна.
Публикувано 23 април 2017 - 18:36
Здравейте! Искам да попитам кога ще излязат резултатите. Благодаря Ви предварително!
Публикувано 23 април 2017 - 21:07
Здравейте! Искам да попитам кога ще излязат резултатите. Благодаря Ви предварително!
http://vivacognita.o...3042017/?p=1126
Публикувано 26 април 2017 - 14:02
Здравейте,
днес ще има ли резултати?
Публикувано 26 април 2017 - 15:59
Здравейте,
днес ще има ли резултати?
Да, към края на деня.
Но ще бъдат резултати, а не класиране за наградите.
Класирането ще се забави, до края на седмицата, най-късно. Причината е проверка за нарушения на правилата.
Публикувано 26 април 2017 - 19:13
излезнаха ли резултатите?
Публикувано 26 април 2017 - 19:42
Аз не намирам резултати,тук ли ще бъдат публикувани ?
Публикувано 26 април 2017 - 19:55
Къде са резултатите?
Публикувано 26 април 2017 - 21:01
Резултатите и класирането са публикувани:
http://vivacognita.org/_/viva-math
Поради съмнения за некоректност на някои ученици спрямо останалите участници в състезанието, организаторите си запазват правото, в отделни случаи да дават съответната награда едва след успешно представяне във втория (присъствен) кръг на състезанието. Тази промяна в регламента влиза в сила от следващото издание на състезанието през декември 2017.
Публикувано 26 април 2017 - 21:34
Кога ще бъдат побликувани отговорите на задачите и самите задачи?
Публикувано 30 април 2017 - 10:47
Здравейте! Как следва да се получат наградите?
Публикувано 01 април 2018 - 23:46
Здравейте,
От сайта на РУО-София научих, че ще има състезание VIVA математика с компютър, но не намирам информация на кога ще се проведе. Интересувам се за сина ми, който е в трети клас.
Кога да очакваме повече информация?
Публикувано 15 април 2018 - 11:21
MTKoy, има публикация за състезание на 28.04.2018год. За съжаление не мога да го прикача тук. На началната страница го има.
Публикувано 01 май 2018 - 16:32
Кога ще има резултати от проведеното на 28.04.2018 г. състезание?
Публикувано 02 май 2018 - 11:39
Кога ще има резултати от проведеното на 28.04.2018 г. състезание?