Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
Снимка

Как да добавя решение/коментар/чертеж към задачите


  • Влезте в профила си за да пишете
Няма други мнения в тази тема

#1 stani95

stani95
  • Shred
  • 4 Мнения:
  • Занятие:Друго

Публикувано 12 септември 2015 - 22:43

Здравейте любители на Геометрията!

 

Тук ще обясня по-подробно как се пишат коментари в секцията. Много бихме се радвали да видим въпроси, мнения, а защо не и решения към задачите в нея. Можете да споделяте обобщения, които сте открили, странични задачи, свързани с конструкцията и въобще каквото ви хрумне.

 

Към всяка задача има поле за писане на коментар. Системата поддържа стандартен LaTeX, като формулите, вместо да се слагат в долари ( \$AB=CD\$ ), се слагат в отварящ и затварящ таг [math] по следния начин: [math ]AB=CD[/math ] .

 

Пример:

 

Трябва да докажем, че [math ]K[/math ] лежи на радикалната ос на двете окръжности. Но това е очевидно, защото [math ]H_1C=CH=HK_1[/math ], откъдето следва, че [math ]KH.KH_1=KC.KK_1[/math ].

 

За да тръгне, пишете таговете без интервала между math и знака ]

 

Ако искате да прикачите чертеж правите следното. Създавате изображение с чертежа по удобен за вас начин (напр. с GeoGebra и PrintScreen) и го качвате в интернет (един удобен сайт за това е http://postimage.org/ ). След това кликате върху иконката Image в лентата горе и поставяте линка към картинката.

 

Ако имате затруднения или въпроси, ще се радвам да отговоря тук. Приятно решаване!

 

Станислав Чобанов


  • 0
Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM