Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
Снимка

GeoGebra за преподаватели. GGB2015.


  • Влезте в профила си за да пишете
Няма други мнения в тази тема

#1 Тодор Брънзов

Тодор Брънзов

    Administrator

  • Administrators
  • 295 Мнения:
  • Занятие:Друго

Публикувано 07 октомври 2015 - 08:03

Уважаеми колеги,

предлагаме ви разширен онлайн курс по GeoGebra.

 

GeoGebra е безплатен софтуер в помощ на обучението по математика. С него можете бързо и лесно да създавате динамични геометрични и стереометрични чертежи, да илюстрирате задачи и теореми. Програмата предоставя и богати възможности за работа с функции: построяване на графики, намиране на  корени и екстремуми, изследване на производни и др.

Веднъж създаден, всеки чертеж може лесно да бъде променян като се зададат нови стойности на избрани параметри. По този начин множество различни варианти на даден математически проблем могат да бъдат изследвани бързо и изчерпателно, а учебният материал да се представи по интересен и съвременен начин с активното участие на учениците.

 

Стъпка по стъпка ще се запознаете подробно с инструментариума на програмата, необходим за подготовка на интерактивни уроци. В процеса на изучаване на възможностите на продукта, заедно с вас ще подготвим динамични чертежи по основни теми от материала за 6-12 клас.

Целта ни е, след курса вие да се чувствате свободни и уверени в създаването на красиви и точни чертежи, илюстриращи различни по тип задачи, които да използвате за проучване, изследване, анализ и създаване на хипотези за свойствата на обектите.

 

Курсът се намира на адрес http://vivacognita.org/ggb2015 и е безплатен за участниците!

 

Ако имате въпроси или желаете да споделите нещо с нас, моля ползвайте тази тема.


  • 0
Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM