Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube
Снимка

Велислав Бодуров от ФМИ-СУ е първият носител на наградата „Роуз и Ървинг Саф”

prizes Rose&Irving Saff

  • Влезте в профила си за да пишете
Няма други мнения в тази тема

#1 Тодор Брънзов

Тодор Брънзов

    Administrator

  • Administrators
  • 295 Мнения:
  • Занятие:Друго

Публикувано 27 август 2014 - 11:21

Наградата по математика „Роуз и Ървинг Саф” е учредена от проф. Едуард Саф от Университета Вандербилт в Тенеси, САЩ, чуждестранен член на БАН, в памет на неговите родители.

 

Тя се присъжда всяка година на студент по математика за отличен успех и високи постижения в областта на математиката.

 

През 2014 година наградата „Роуз и Ървинг Саф” се присъжда на Велислав Бодуров, студент ІІІ курс във Факултета по математика и информатика на Софийския университет, за неговия отличен успех, голямата му любознателност и задълбоченост.

 

Той проявява разностранни интереси в областите алгебра, функционален анализ, теория на мярката, динамични системи, частни диференциални уравнения, както и в областта на приложната математика и програмирането.

 

Велислав Бодуров е носител на бронзов медал от Шестата студентска олимпиада по математика за Югоизточна Европа (SEEMOUS) през 2012 г. Има диплом и златен медал от Втората национална студентска олимпиада по компютърна математика „Стефан Додунеков“, проведена през октомври 2013 г. в Русе.

 

Публикувано изображение


  • 0
Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM