Към съдържанието

Viva Cognita at Facebook
Viva Cognita at Twitter
Viva Cognita at YouTube

Помощна тема: Вход и изход във Вива Когнита


Вход в системата
След като регистрирате своя профил във Вива Когнита, можете да влезете в системата, като кликнете върху бутона "Вход" в горния десен ъгъл на всяка страница.

Във формата, която ще се появи можете да попълните потребителското си име или електронна поща, както и избраната от Вас парола. Ако маркирате опцията "Запомни ме"  няма да се налага да влизате отново в системата, когато посещавате Вива Когнита в бъдеще. Тази възможност е изключително удобна, но внимавайте с ползването й на компютри и устройства, които не ползвате само вие.

Ако желаете да ползвате системата анонимно (останалите потребители не виждат Вашето име в списъка на активните в момента ползватели) можете да маркирате съответната опция. По този начин единствено администраторите ще виждат, че Вие сте в системата, а останалите ще виждат само надпис "анонимен потребител". Имайте предвид обаче, че ако публикувате нещо, докато сте в анонимен режим - публикацията ще бъде с Вашето име! 
 

Когато влезете в системата, автоматично ще бъдете пренасочени в страницата/секцията, която последно сте разглеждали.

Забравена парола
Ако сте забравили своята парола, можете да се възползвате от инструмента за възстановяване на забравени пароли - кликнете връзката "Забравена парола?"  в страницата за вход (връзката горе вдясно "Вход") под полето за парола . Ще бъдете насочени в страница, където можете да въведете потребителско име или адрес на електронна поща - при това на адресът свързан с това потребителско име ще електронно писмо с инструкции и връзка за възстановяване на парола.

Имайте предвид, че ако сте заключили профила си след многократни грешни опити за въвеждане на парола трябва да се свържете с администратор за да го отключи. 

Изход от системата
За да излезете от Вива Когнита, кликнете върху връзката "Изход" в горния десен ътъл на всяка страница.


Viva Cognita е партньорски проект на Института по математика и информатика на БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM